Wat is Lichtreclame?

 

 

Lichtreclame is buitenreclame in de vorm van lichtgevende objecten. Het is ontstaan uit de behoefte van bedrijven en organisaties zich duidelijk te laten zien, ook in het donker.

 

 

Lichtreclame kunt u toepassen om extra  aandacht te vragen voor uw winkel of bedrijfspand. Ook voor ontvangstruimtes, bedrijfskantines, scholen en horeca gelegenheden. Er is heel wat mogelijk op het gebied van lichtreclame.

 

 

Vandaag de dag kiest men voor LED als vorm van verlichten. LED lichtreclame is modern , laag in energieverbruik en vrijwel onderhoudsvrij. Lampen hoeven niet meer te worden vervangen en er is zeer weinig warmte afstraling.   

 

 

Verschil gevelreclame en lichtreclame

 

 

Gevelreclame is onder te verdelen in reclame met verlichting (lichtreclame) en zonder verlichting. Door met verlichting te werken, zijn uw reclame-uitingen ook ’s nachts goed zichtbaar. Wij kunnen verschillende soorten gevelreclame leveren:

 

 

 • reclameborden;
 • freesteksten;
 • doosletters;
 • lichtbakken;
 • neonletters;
 • spandoeken.

 

 

U kunt reclameborden en freesteksten belichten met een lichtkoof, spots of verstralers. Bij doosletters kunt u kiezen voor onverlichte of verlichte letters. Wilt u uw spandoek belichten, dan kan dat met losse verlichting of via een doeklichtbak. Verderop in dit artikel leggen we uit wat dat is.

Reclameborden en freesteksten

 

 

Wilt u een reclamebord? Dan kunt u uit verschillende materialen kiezen. Freesteksten zijn letters die uitgesneden worden uit hard materiaal, zoals kunststof of metaal. Hierdoor krijgt u een 3D-effect. Dit type gevelreclame kunt u gebruiken voor teksten en/of cijfers. Ook logo’s en symbolen zijn soms mogelijk. Freesteksten kunt u direct op een muur laten aanbrengen of iets van de muur af. Dan wordt deze bevestigd met afstandhouders. Freesteksten zijn leverbaar in diverse kleuren en een bepaalde look, zoals gepolijst of geborsteld.

 

 

Onverlichte en verlichte doosletters en Freesteksten

 

Doosletters worden gemaakt van aluminium, acrylaat of rvs. Net als freesteksten zijn ze leverbaar in allerlei kleuren en met een bepaalde uitstraling. Als u doosletters met verlichting wilt, kunt u kiezen uit tl-licht, pl-licht, neonverlichting en led-verlichting. Omdat led de laatste jaren steeds goedkoper is geworden, wordt daar vaak voor gekozen. Hebt u nog doosletters met tl-verlichting? Dan kan u wellicht geld besparen door uw oude verlichting te vervangen door led-lampen. Bij doosletters kunt u kiezen voor directe en indirecte verlichting. Bij indirecte verlichting wordt de muur achter de letters verlicht. Naast letters en cijfers zijn doosletters ook te gebruiken voor bepaalde symbolen en logo’s.

 

 

Verschillende soorten lichtbakken

 

 

Lichtbakken zijn vaak vierkant of rechthoekig. Toch zijn andere vormen, zoals rond, ovaal en driehoek ook mogelijk. Er zijn verschillende soorten lichtbakken:

 • enkelzijdig;                             
 • dubbelzijdig;
 • kubus;
 • dialichtbak;
 • doeklichtbak.

 

 

Bij een enkelzijdige lichtbak is de verlichting aan een kant. Dit soort bakken wordt vaak met de lange kant aan een muur of op een gebouw geplaatst. Dubbelzijdige bakken geven aan beide zijde licht, waardoor u aan beide kanten de reclame ziet. Dit is bijvoorbeeld handig in een winkelstraat. Wilt u aan alle kanten licht? Neem dan een kubusbak. Bij een dialichtbak is de de afbeelding en/of tekst in diapositief. Daardoor zijn alleen de letters en/of logo verlicht.

 

 

Doeklichtbakken en Spandoeken

 

 

LED doekbakken hebben een aantal voordelen ten opzichte van LED lichtbakken. Ten eerste hebben doekbakken geen frame rondom de Full Colour print, wat zorgt voor een strakke en elegante uitstraling. Daarnaast hebben verlichte doekbakken een hogere lichtopbrengst en daardoor een hogere attentiewaarde. Ook zijn de PVC doeken erg eenvoudig te vervangen. Doek lichtbakken zijn over het algemeen ook goedkoper als lichtbakken.

 

 

Spandoeken zijn goedkoop, snel en een makkelijke manier om jouw merk, bedrijf, boodschap, evenement of feestje te promoten. Geen wonder dat het spandoek al jaren een van het meest verkochte reclameproduct is.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden!